24-uur-boer

24 uur in de klompen van een boer!

hek plaatsen

Hartelijk welkom om een dag mee te werken en rond te kijken op onze boerderij. Je zult ervaren wat het is om het boerenwerk te doen, je zult ontdekken hoe het is om koeien te melken, kalfjes te voeren, en alle andere zaken die een boerenhand vindt om te doen (iedere dag en ieder seizoen anders). Maar daarnaast is er alle ruimte om vragen te stellen over dierwelzijn, milieu, ethiek, en het (over)leven als boer, want wij vertellen graag over de boerderij (inclusief alle actualiteiten).

In 2021 zijn we verkozen tot beste graslandboer. Het filmpje laat een (technische) impressie zien van het boeren-vakmanschap.

Beste Graslandboer 2020 genomineerde: Jan Vonk – YouTube

koeien pedicure

Programma:

13.00 uur; aankomst

Eerste ontmoeting met de koeien en paarden en alles wat er te beleven valt op het bedrijf. Eventueel ook al de eerste klusjes

15.30 uur; kalfjes voeren, koeien melken

Avond is voor jezelf, avond eten is op basis van zelfverzorging. Er is een keuken beschikbaar en zijn ook verschillende eetgelegenheden in de regio.

Overnachting in de B&B.

Melken

5.00 uur; koeien melken, kalfjes geven, met aansluitend het ontbijt (en klaarmaken lunchpakketje) . De ochtend wordt verder gevuld met de dingen die gebeuren moeten op de boerderij. Met om 10.00 uur koffie met gekookte melk en een dikke plak ontbijtkoek.

Rond de middag wordt de ervaring afgesloten en hoogtepunten uitgewisseld.

Geschikt voor 2-4 personen
Kosten: 2 personen: €225,- (op basis van tweepersoonskamer)
Kosten 4 personen: €375,- (op basis van vierpersoonskamer)
Prijs is inclusief btw en toeristenbelasting